Termékek Menü

Vortice VORT HRI MINI EP központi hővisszanyerős szellőztető

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
410.000 Ft (322.835 Ft + ÁFA)
Elérhetőség:
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Cikkszám: 11551
Gyártó: Vortice

Leírás és Paraméterek

Vortice VORT HRI MINI EP központi hővisszanyerős szellőztető

Tulajdonságok:

  • Galvanizált, tűzálló rozsdamentes acél burkolat
  • Nagyon magas hatásfokú műanyag hőcserélő - Nagy hatékonyságú ventilátor
  • EC motorok (2 sebesség állítható be a telepítés során) - Bekötési csatlakozók átmérője 100 mm
  • A fagyás elleni védelem - By-pass - Könnyen hozzáférhető szűrők 
  • Maximális teljesítmény: 165 m3/h 
  • Mennyezeti telepítés 
  • Védettség: IPX2 
  • Szigetelési osztály: I

A szellőztetés fontossága:

Életünk jelentős részét lakásunkban/házunkban töltjük, így nagyon fontos odafigyelnünk a minket körül vevő levegő minőségére. Egy bezárt, „túl jól szigetelt” lakás levegője káros lehet egészségünkre, valamint általános közérzetünket is nagyban befolyásolja. Ilyen káros folyamatok lehetnek akár a por felgyülemlése, a CO2 tartalom feldúsulása, a penészedés elterjedése, amik később akár az épület állagára is hatással lehetnek. Minden esetben gondoskodnunk kell lakásunk kellő átszellőztetéséről, amely többségben a „klasszikus” megoldással, egyszerű ablak nyitással és ablakon való szellőztetéssel valósul meg. Ha végig gondoljuk ezt a folyamatot, akkor láthatjuk, hogy ebben az esetben mit is teszünk? Valójában az ablakon keresztül kiengedünk némi fáradt és elhasználódott levegőt (de természetesen nem az összest), és ezzel párhozamosan kiengedjük a lakás hőjét is. Mit kapunk vissza? Jórészt friss, de hideg levegőt. Az egész egy nagy energiapazarlás, nem is beszélve arról, hogy ezt a folyamatot nem tudjuk állandósítani és kontrollálni.

 

Hővisszanyerős szellőztetés:

Az ablak nyitós szellőztetéskor duplán is energiát veszítünk: egyszer, mikor kiengedjük a hőenergiát, aztán másodszor, mikor a beengedett hideg levegőt fel kell fűtenünk. Hővisszanyerős szellőztető berendezést alkalmazva ezen elpazarolt energiákat nem dobjuk ki (szó szerint) az ablakon. A központi hővisszanyerős szellőztető készülék lelke a hőcserélő: az elhasználódott (kifelé szívott) levegő keresztül halad és leadja a hőenergiáját a hőcserélőnek, majd a párhuzamosan érkező (befelé fújt) friss levegő szintén itt keresztül haladva felveszi ezt a hőenergiát, és felmelegítve érkezik be a lakásba. Fontos tudni, hogy ezen keresztirányú hő cserélésnél a szállított hő leadása és felvétele, a légáramok keveredése nélkül valósul meg.

 

A rendszer:

Egy komplett központi hővisszanyerős szellőztető rendszer szíve természetesen maga a szellőztető berendezés. Fontos ismernünk azonban, hogy ez a berendezés egy nagy egésznek csak egy része. A friss és az elhasznált levegő különböző légtechnikai csöveken, elosztó dobozokon, beszívó és kifúvó paneleken érkezik be illetve távozik ki a lakásból, érintve a szellőztető berendezést. Ezen rendszer kiépítését minden esetben pontos tervezési munka előzi meg, kialakítva a legoptimálisabb szellőztetés kialakítását otthonunkban.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Loading...