Menü
Web Ár:
23.232 Ft (18.293 Ft + ÁFA)

Computherm Q4Z zónavezérlő 1-4 zóna vezérléséhez

Web Ár:
23.232 Ft (18.293 Ft + ÁFA)
Gyártó: Computherm
Cikkszám: q4z

Fűtésszerelői árak megtekintéséhez regisztráció szükséges!
Ha még nem regisztráltál kattints IDE.

Elérhetőség: Raktáron

Leírás

  • Tápfeszültség:230V AC;50Hz
  • Készenléti állapot teljesítményfelvétele:0,5W
  • Zónakimenetek feszültsége:230V AC; 50Hz
  • Zónakimenetek terhelhetősége 1A (0.5A induktív terhelés)
  • Kazánvezérlő relé terhelhetősége:230V AC ;50Hz;5A(2A induktív terhelés
  • Mind a 4 zónának van egy-egy összetartozó szobatermosztát(T1;T2;T3;T4)csatlakoztatási pontja és egy-egy zónaszelep/szivattyú vezérlő kimenete(Z1;Z2;Z3;Z4).Az 1. zóna szobatermosztátja(T1)az 1. zóna zónaszelep/szivattyú kimenetét a (Z1) vezérli,a 2. zóna szobatermosztátja (T2) a 2.zónaszelep/szivattyú kimenetét (Z2)vezérli,stb.A szobatermosztátok (T1;T2;T3;T4)vezérlő utasítására a (Z1;Z2;Z3;Z4) zónakimenetben 230V AC feszültség jelenik meg és kimenetre csatlakoztatott zónaszelep és /vagy szivattyú nyit/indul. 
  • Az 1. és 2. zónának van egy közös zónaszelep/szivattyú vezérlő kimenete (Z1-2) is.Ha az 1. és/vagy 2. zóna termosztátja közül valamelyik (mindkettő)bekapcsol a Z1-2kimeneten 230V feszültség jelenik meg és a kimenetre csatlakoztatott zónaszelep és/vagy szivattyú  is nyit/indul.A Z1-2 zónaszelep/szivattyú vezérlő kimenet alkalmas egy olyan helyiség (pl.:előszoba)zónaszelepének nyitására/szivattyújának indítására melynek nincs külön termosztátja,nem fűt mindig,de de fűtésre mindig szükség van,ha az 1./vagy 2. zóna fűt.
  • 3. és 4. zónának van egy közös zónaszelep/szivattyú vezérlő kimenete (Z3-4)is. Ha a3. és/vagy 4. zóna termosztátja közül valamelyik(mindkettő)bekapcsol a Z3-4kimeneten 230V feszültség jelenik meg és a kimenetre csatlakoztatott zónaszelep és/vagy szivattyú is nyit/indul.A Z3-4 zónaszelep/szivattyú vezérlő kimenet alkalmas egy olyan helyiség(pl.:fürdőszoba)zónaszelepének nyitására/szivattyújának indítására,melynek nincs külön termosztátja,nem fűt mindig ,de fűtésére mindig szükség van,ha a 3.és vagy 4. zóna fűt.
  • Az 1.;2.;3.;és 4. zónáknak van egy közös szivattyú vezérlő kimenete(Z1-4)is. Ha az1;2;3;és/vagy 4. zóna termosztátja közül bármelyik (mindegyik)bekapcsol a Z1-4kimeneten 230V feszültség jelenik meg és a Z1-4 kimenetre csatlakoztatott szivattyú is indul. A Z1-4 szivattyú vezérlő kimenet alkalmas egy olyan helyiség (pl.:közlekedő)padlófűtés szivattyújának indítására ,melynek nincs külön termosztátja,de a fűtésére mindig szükség van,ha az 1.;2.;3.;és/vagy a 4. zóna közül valamelyik/mindegyik fűt.Ez a kimenet alkalmas egy központi keringető szivattyú indítására is,ha bármelyik zóna termosztátja bekapcsol.A kazánvezérlő kimenet késleltetésével együtt a Z1-4 szivattyú kimenet késleltetésére is aktiválódik.
  • Az 1.;2.;3.;és 4. zónának van egy közös potenciálmentes kazánvezérlő kimenete (NO;COM).Ha az 1.;2.;3.;és/vagy a 4. zóna termosztátja közül bármelyik bekapcsol ,a kazánvezérlő kimenet (NO;COM)záródik és indítja a kazánt. A NO;COM kimenet egy késleltető elektronikával is el van látva.Lassú működésű,elektrotermikus zónaszelepek használata esetén.-ha a kazán indításakor az összes zóna zárt állapotban-a kazánszivattyú védelme érdekéében szükséges a kazán késleltetett indítása. A késleltetés a jumper ON helyzetben aktív.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!